Update: in de ingredientenlijst staat gelatinepoeder (9 gram). Dit moet zijn 6 gelatineblaadjes.
Dessert - Monchou taart - Lilian
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 12
Taart 1
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Voor de topping:
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 25
Kooktijd 20
Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
Smelt de kokosolie en de honing(magnetron), voeg dit toe aan de amandelmeel. Voeg koekkruiden en zout toe en meng alles goed.
Bekleed de bodem van de springvorm (eventueel eerst bakpapier erin)glad strijken met een natte lepel.
Zet de bodem 15 minuten in de oven en hou in de gaten dat hij niet te donker wordt. Laat de taartbodem goed afkoelen.
Vulling: Week de gelatine in water.
Meng de kokosyoghurt met de honing.
Doe in een pannetje een beetje water met de gelatineblaadjes. Verwarm het water totdat het bijna kookt en haal dan van het vuur.
Laat 3 minuten afkoelen en meng het daarna met het kokosyoghurt mengsel.
Goed mengen en over de (koek)bodem verdelen.
Laat dit in de koelkast opstijven (ongeveer drie uur)
Topping: Leg de gelatine in water.
Maak het gewenste fruit (wij hebben frambozen gebruikt) klein of neem diepvriesfruit. Vers fruit kan met het aanhangende waswater worden gekookt, diepvriesfruit heeft geen water nodig. Zodra het kookt doe je er de honing bij.
Zet het vuur laag en laat het 5 minuten koken onder af en toe roeren.
Lepel een beetje vocht uit het pannetje en doe de gelatine erdoor. De blaadjes worden gelijk vloeibaar.
Voeg dit mengsel toe aan het fruit en roer het goed door.
Laat 5 minuten afkoelen.
Schep het fruitmengsel over de yoghurtlaag en laat weer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Gelantine poeder gehaald maar nu lees ik in eht recept dat eht wel om gelantine blaadjes gaat, ik snap het niet meer.
Hi Gebrich, vervelend om te horen! Om die reden heb ik direct boven het recept in dikke letters “update” gezet zodat je het niet kan missen. Het gaat dus om 6 gelatine blaadjes en NIET gelatine poeder.
Ik heb gelatine met een beetje water maar ik wist niet hoeveel water. Nu heb het door de yoghurt maar ’t is echt heel dun. Klopt dit of heb ik te veel water met de gelantine blaadjes gekookt?
Hi Gerbrich, zodra je het mengt is het nog dun maar het stijft op nadat je het in de koelkast hebt gedaan zoals bij punt 10 staat. Hoe is die uiteindelijk geworden?