Courgette spaghetti bolognese
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 45
Verhit een pan met kokosolie.
Bak eerst de spekjes voor 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak voor ongeveer 5 minuten.
Schil ondertussen de wortel. Snij deze in grove stukken. Doe hetzelfde met de ui en bleekselderij. Plet de knoflook en haal de schil eraf.
Doe de wortel, ui, bleekselderij en knoflook in het keukenmachine en maal het fijn. (Indien je geen keukenmachine hebt, kun je zelf ook fijn snijden.)
Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde pan de groenten op matig vuur en voeg de oregano toe.
Snij de tomaten in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de groenten samen met tomatenpuree, gehakt, spekjes en laurierblad.
Breng aan de kook en vervolgens tot een sudderen voor ongeveer 45 minuten.
In de tussentijd kun je de basilicum fijnhakken en maak je spaghetti van de courgette. (wij hadden de schil van de courgette eraf gehaald, zodat het bijna echt spaghetti lijkt. Ook ideaal bij kinderen. groen schikt soms af)
Check of de saus op smaak is. Breng op smaak met zout en peper.
Als de saus klaar is, is het tijd om op te dienen.
Besprenkel de spaghetti met wat goede olijfolie en serveer op het bord. Schep hier een goede schep saus eroverheen.
Garneer met verse basilicum.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: