Citrussalade met gerookte kip
Een verrassende lunch met grapefruit en sinaasappel. De citrusvruchten in deze salade maken het weer net wat anders dan anders. Omdat het lekker (en gezond) is te variëren in je maaltijden raden we je zeker aan om deze ook een keer te maken. Geen fan van de bittere smaak van grapefruit? Laat deze dan weg of voeg wat extra sinaasappel toe.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 0
Snijd de schil van de grapefruit, snijd vervolgens de partjes eruit.
Doe dit ook met de sinaasappel.
Snijd de kipfilet in dunne plakjes, de ui in dunne halve ringen en halveer de tomaatjes.
Doe de sla in een grote schaal. Verdeel hier overheen de grapefruit- en sinaasappelpartjes, de gehalveerde tomaatjes, de rode ui en vervolgens de kipfilet.
Besprenkel met olijfolie en balsamico naar smaak.
Breng op smaak met zout en peper.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Met de blues stond ik deze morgend op (weeral gaan werken zzzucht)
Bedankt voor dit recept. Nu ga ik deze morgend goed gezind gaan werken omdat ik weet wat ik vanavond ga eten …
Moeilijk om gerookt kipfilet te vinden waar geen suiker of aardappelzetmeel aan toegevoegd is helaas