Citroenijs met gekarameliseerde amandelen
Een heerlijk fris dessert met een lekkere crunch. Gezond kan gelukkig ook heel lekker zijn zoals dit ijsje bewijst!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 30
Rasp de citroenen en pers vervolgens het sap.
Meng de kokosmelk met de honing, vanille-extract, citroensap en citroenrasp in een kommetje.
Laat dit goed koud worden in de koelkast.
Giet je citroen-kokos mengsel in een ijsmachine en churn volgens de
aanwijzingen van de fabrikant tot je ijs hebt (ongeveer 20 minuten).
Maak ondertussen gekarameliseerde amandelen; Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de amandelen toe. Giet het ahornsiroop erover en roer door elkaar tot alle amandelen een laagje siroop hebben.
Haal van het vuur, stort op een bord en laat afkoelen.
Als het ijs klaar is schep je hier bolletjes van en garneer met de amandelen.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Myra
Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.
Zit hier door de honing en de ahornsiroop niet heel veel suikers in? Ik probeer alle toegevoegde suikers te mijden.
Dit recept is rijk aan koolhydraten Alma, je zou ervoor kunnen kiezen om het wat aan te passen en de amandelen niet te karameliseren en wat minder honing toe te voegen.
Is dit recept ook te maken zonder ijsmachine?
Je kunt het mengsel invriezen en het vervolgens met de hand gaan mengen. Dan haal je het mengsel elk half uur uit de vriezer en klop het goed door met een vork. Herhaal tot het harder geworden is.
Goedeavond / goedenacht voor jouw,
En als je geen ijsmachine hebt hoe doe je het dan?
Groetjes Taimoennisa
Dan kun je het mengsel in je vriezer zetten en elk half uur uitnemen en met een vork kloppen. Dit herhalen tot het ijs harder geworden is. Oefening baart kunst bij deze techniek 😉