Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

12 comments

Fudgy chocoladetaart

Fudgy chocoladetaart
Zoete snacks, Taarten & Cakes, High Tea

Fudgy chocoladetaart

Soms heb je gewoon zin in chocolade, en dat kan Paleo proof! Ok, misschien moeten we je even waarschuwen van te voren; Maak deze taart alleen als je zeker weet dat je bezoek krijgt! Niet een dag van te voren maken.. deze is namelijk zo lekker dat je voor je het weet zelf heel de taart hebt opgesnoept 😉

Macro's (per portie)

Vetten 59% (16 g)
Eiwitten 5% (3 g)
Vezels 3% (2 g)
Koolhydraten 59% (16 g)
244 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 12

Taart 12

Chocolade puur (>70% cacao)
120
g
Ei
3
stuk(s)
Kokosolie
120
g
Cacaopoeder
30
g
Honing
255
g
Zout
0.25
tl

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 40

1

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en vet een kleine taartvorm (20 cm) in.

2

Smelt de chocolade samen met de kokosolie in een kommetje.

3

Mix hier de cacaopoeder, honing, eieren en zout doorheen en meng tot een egale massa.

4

Giet dit in de taartvorm en maak de bovenkant glad met een natte lepel.

5

Bak gedurende 40 minuten of tot het taartje gaar is.

6

Laat eerst volledig afkoelen voordat je de taart serveert en in stukjes snijdt.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

12 gedachten over “Fudgy chocoladetaart”

  1. Dit lijkt mij lekker zeg! Deze ga ik vandaag alvast maken voor pakjesavond…
    Echter heb ik alleen 85% pure choco in huis en wil ik er stukjes noten doorheen doen.
    Kan dit wel denk je?

    Groetjes Elisabeth

    Beantwoorden
  2. Ik heb deze gemaakt en wat was ze lekker zeg! Een volle chocoladesmaak en ik heb ze gegarneerd met granaatappelpitjes en kokosslagroom. Tja…

    Beantwoorden
  3. Ziet er lekker uit!!

    Eigenlijk mag je honing toch niet boven 43 graden verwarmen?
    Dan gaan de vitaminen en mineralen eruit en is het net zo slecht als suiker.. zo is mij verteld

    Beantwoorden
  4. Voor de koolhydraattellers; ik heb uitgerekend wat dit op basis van mijn ingredienten (ongeveer, kan er best +/- 5 op het totaal naast zitten) opleverde aan koolhydraten:

    Chocola 75% Verkade 120 gram: 40g
    Eieren 3: 2g
    Ghee Bio Today 120ml: 0g
    Cacaopoeder Raw Organic Food 30 gram: 7g
    Agavesiroop Bio Today 255 gram: 195g

    Dat komt dus neer op 244g, als je het taartje in achten snijdt 30.5 koolhydraten per slice, door twaalven 20.3.

    Dit vond ik nog steeds best veel, dus ik heb het taartje als brownies opgesneden in zo’n 20 stukjes. Kon ik er ook nog eens meer collega’s blij mee maken. 😉

    Bedankt voor het recept, blij mee. En nogmaals, dit is niet superaccuraat, maar het geeft wel een goed idee.

    Beantwoorden
  5. Maar in de chocola zit toch suiker? Dan is het niet helemaal paleo proof.

    Beantwoorden
    • Hi Sylvana,

      Er zijn zeker ook repen zonder geraffineerde suikers te koop.

      Gr, Simone

      Beantwoorden
  6. dit is een favoriete taart, de kleinkinderen smullen hiervan, ook gasten zijn hier helemaal dol op en willen ook het recept.

    Beantwoorden
    • Goedemorgen Mama Sita (leuke nickname trouwens!),

      Je zou de honing wellicht kunnen vervangen door ahoornsiroop (maple syrup).

      Vriendelijke groet,
      Dennis

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.