Chinese Kipsalade
De perfecte salade om als lunch te maken als je bijvoorbeeld wat kip over hebt van de dag daarvoor. Dit is zo’n salade waarvan we weten dat er al veel mensen van genoten hebben. Hij is perfect als lunch maar ook als diner. De dressing die je erbij maakt is echt dé perfecte dressing voor deze overheerlijke oosterse salade.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Voor de dressing
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 15
Snijd de sla en Chinese kool fijn en rasp de wortel. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de radijsjes in plakjes. Hak de koriander en de munt fijn.
Breng water aan de kook en kook hierin de kipfilet tot deze gaar is (ongeveer 15 minuten).
Haal uit de pan, laat afkoelen en snijd daarna in smalle reepjes.
Maak de salade door de sla te mengen met de Chinese kool, wortel, lente-ui, radijsjes, munt en koriander.
Verdeel over 4 borden samen met de kip.
Maak de dressing door alle ingrediënten samen te voegen en op te kloppen in een klein kommetje. Proef of je de dressing goed vindt en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Besprenkel de salade met de dressing en serveer.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Waarom chinese kool raspen? Fijn snijden kan toch ook?
Raspen lijkt me zo onhandig
Chinese kool raspen lijkt me niet te doen. Dat ben ik met frouwina eens.
Moet de kipfilet gebakken worden, of gebruik je gerookte kipfilet.
Hi Petra,
De bereiding mistte, nu kan je het zien :).
Groetjes, Myra team Paleo
Ik mis de bereiding???
Je hebt gelijk!
Nu staat hij erbij.
Groetjes, Myra Team Paleo