Ceasar salad met kip en avocado
Een overheerlijke salade met een extra smaaksensatie door de zoute ansjovis. Salades zijn heerlijk als lunch, bijgerecht of diner. Wel is het fijn om dat af en toe te wisselen qua smaken. Deze overheerlijke caesar salade met kip, avocado, gepocheerd ei én ansjovisdressing is een nieuwe favoriet van ons!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Hard
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 10
Snijd de kip en avocado's in blokjes.
Pluk de Romaine sla en was deze. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Om een lekker knapperige salade te krijgen kan je het keukenpapier daarna mét sla en al oprollen en een uurtje in de koelkast leggen.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan op middelhoog vuur.
Maak de dressing door de knoflook, pijnboompitjes, eidooiers, olijfolie, water, citroensap, ansjovis en de peper en zout naar smaak in een blender te mixen.
Haal de sla uit de koelkast en hak in stukken. Bewaar een paar bladen voor het hoofdgerecht.
Doe de sla samen met de helft van de dressing in een grote kom en hussel door elkaar.
Verdeel de aangemaakte sla samen met de stukjes kip en avocado over de borden.
Breng een pan water aan de kook en doe hierin een flinke hoeveelheid azijn. Maak een kolk in het water door er met een lepel in te roeren. Breek een ei zo dat de dooier heel blijft en leg het voorzichtig in het midden van de pan. Laat het ei 3 minuten koken. Schep daarna met een schuimspaan uit de pan en in een bakje met schoon koud water (dit haalt de azijnsmaak weg). Herhaal dit bij alle eieren.
Doe eventueel wat extra dressing over de salade naar smaak (overgebleven dressing blijft in de koelkast 3-5 dagen goed).
Maak de salade af met de gepocheerde ei en wat versgemalen peper.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: