Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

13 comments

Paleo Cashew Koekjes

We maakten weer een heerlijke video van de bereiding:

Paleo Cashew Koekjes
Zoete snacks, Koekjes & Repen, High Tea, Snelle Recepten

Paleo Cashew Koekjes

Deze cashew koekjes zijn echt de allerlekkerste paleo koekjes die wij ooit gegeten hebben! En dat met maar een paar ingrediënten. Deze koekjes zijn zo lekker dat ze echt binnen no-time op waren hier op het paleo hoofdkantoor. Het is dus aan te raden ze voor jezelf te verstoppen. Tenzij jij natuurlijk een super goede zelfbeheersing hebt.

Macro's (per portie)

Vetten 54% (14 g)
Eiwitten 10% (6 g)
Vezels 2% (1 g)
Koolhydraten 54% (14 g)
235 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 5

Koekjes 10

Cashewpasta
130
g
Ei
1
stuk(s)
Vanille extract
0.5
tl
Kokosmeel
1
el
(Wijnsteen) Bakpoeder
1
tl
Kokosbloesemsuiker
60
g

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 10

1

Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.

2

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

3

Meng cashewpasta, ei en vanille in een kom tot een smeuïge massa.

4

Voeg vervolgens kokosmeel, bakpoeder en kokosbloesemsuiker toe en mix goed door.

5

Je deeg moet echt op koekjesdeeg lijken, voeg eventueel wat amandelmelk of extra meel toe als deze te droog/nat is.

6

Rol tussen je handen balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat.

7

Druk de balletjes plat met je handen.

8

Bak de koekjes in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin.

9

Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze van de bakplaat af haalt.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

13 gedachten over “Paleo Cashew Koekjes”

  1. Hallo Mithchell,
    Waarom wordt er bij paleobaksels vaak kokosbloesemsuiker gebruikt? Ik ben helemaal van de suiker af. Wat zou je als alternatief kunnen gebruiken?
    Gr. Ria

    Beantwoorden
    • Hi Ria,

      Je kunt uiteraard de suiker helemaal weglaten. Of vervangen door wat honing.

      Gr, Simone -Team Foodie

      Beantwoorden
  2. Jummie, vanmiddag gelijk gemaakt. Erg lekker! Maar hoe ongezond zijn ze nou eigenlijk?

    Beantwoorden
    • de kokosbloesemsuiker is gewoon suiker, dat is het enige…

      Beantwoorden
  3. Dat vroeg ik me ook af. Ik denk misschien rauwe cashew noten met een lepeltje kokosvet in de keukenmachine malen tot pasta?

    Beantwoorden
    • Hi Ramona,

      Het kan zelfs zonder kokosvet. Gewoon noten helemaal fijnmalen in de keukenmachine, dan komen er natuurlijke oliën vrij.

      Gr, Simone -Team Foodie

      Beantwoorden
  4. Misschien kan ik dit ook eens proberen met amandelpasta 🙂

    Beantwoorden
  5. Goedemorgen. Het lijkt mij heerlijk deze koekjes te bakken maar heb geen cashewpasta in huis en wil het met gewoon de cashewnoten zelf maken. Is dat mogelijk?
    Groetjes, Naomi

    Beantwoorden
    • Hi Naomi,

      Ja hoor dat kan uiteraard! Dan moet je alleen zelf pasta maken van de cashews. Dit doe je in een keukenmachine, na een tijd komen er natuurlijk oliën vrij.
      Je kunt altijd even op google zoeken hoe je dat precies doet.

      Gr, Simone -Team Foodie

      Beantwoorden
  6. Heerlijk zeg! Eerst Zelf de cashewpasta gemaakt…mjam….
    Ik heb wel nog behoorlijk wat kokos (ik had geen kokosmeel) en een beetje speltbloem toegevoegd om het deeg droger te maken. Toen was het alsnog best kleverig deeg. Uiteindelijk hebben mijn koekjes een beetje een taai-taai structuur gekregen, klopt dat, of had ik meer palmsuiker moeten toevoegen voor de knapperigheid?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.