Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Hamist

No comments

Burger 2.0

Burger 2.0
Tapas, Vleesgerechten, Hartige snacks, Ovengerecht

Burger 2.0

Macro's (per portie)

Vetten 64% (47 g)
Eiwitten 20% (34 g)
Vezels 7% (12 g)
Koolhydraten 64% (47 g)
664 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Portobello
4
stuk(s)
Kokosolie
3
el
Rundergehakt
250
g
Ui
1
stuk(s)
Rode ui
0.5
stuk(s)
Augurk
2
stuk(s)
Komkommer
0.25
stuk(s)
Tomaten
1
stuk(s)
Avocado
1
stuk(s)
Spinazie
50
g

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 30

1

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.

2

Leg de portobello’s in een braadslede of ovenschaal.

3

Sprenkel wat olie (1 eetlepel) over de portobello’s en grill ze in de oven op 200 graden in ongeveer 30 minuten (de tijd is afhankelijk van hoe groot ze zijn, dus controleer af en toe hoe ze eruit zien)

4

Snijd de ui en rode ui in ringen. Maak dunne schijfjes van de grote tomaat Snijd de augurk in dunne plakjes in de lengte Snijd de komkommer in dunne schijfjes.

5

Bak de uiringen (niet de rode ui!) met 1 eetlepel olie goudbruin in een pan

6

Maak van het gehakt mooie burgers en bak ze in de koekenpan, waar je de uien in hebt gebakken, met eventueel een eetlepel olie. Ongeveer 4 a 5 minuten aan één kant.

7

Als de portobello’s klaar zijn, haal je ze eruit en zet je de oven op 100 graden. De burgers kun je nu ongeveer 5 minuten na laten garen in de oven. (om de portobello’s warm te houden, kun je ze ook in de braadslede laten liggen op 100 graden)

8

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snij de avocado in dunne plakken.

9

Haal de burgers (en de portobello’s) uit de oven als ze klaar zijn.

10

Leg als eerste op het bord wat blaadjes sla of spinazie, leg er dan een portobello op, leg hierop twee tomatenplakken, dan de komkommerschijfjes en vervolgens de burger. Op de burger leg je wat schijfjes avocado, de gebakken uiringen en augurk en als laatste weer een portobello. (uiteraard mag een andere volgorde ook!) Prik er een sateprikker in om alles bij elkaar te houden, indien hij omvalt 😉

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.