Bloemkool pannenkoeken
Begin je dag goed met wat slim verstopte groenten in deze wraps of pannenkoeken. Het voordeel van dit receptje is dat je ze kunt serveren als wraps of pannenkoeken. Zo kun je ze heerlijk vullen met bijvoorbeeld rosbief of kipfilet, maar ook als pannenkoeken zijn ze erg lekker.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 1
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 25
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Puls de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine.
Kook de bloemkool gaar is een steelpan met 100 ml water.
Giet de bloemkool af in een zeef en knijp goed al het overtollige water eruit.
Roer de eieren en kruiden door de bloemkool.
Spreid dit 'deeg' uit tot kleine cirkels (niet te dun) op het bakpapier en bak ze in ongeveer in 15 minuten gaar.
Haal uit de oven en laat met bakpapier afkoelen op een rekje zodat de onderkant niet zompig wordt.
Beleg naar wens of eet ze zo op.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Kan je deze bloemkoolpannenkoekjes ook invriezen?
Hi Sandra,
Ik denk dat ze lekkerder blijven als je ze niet invriest.
Je zou ze eventueel wel enkele dagen kunnen bewaren in de koelkast.
Gr, Simone – team paleo.nl
Als bodem voor een pizza kan dit ook. Ik weet niet of het paleo is, maar als je er nog iets van kaas onder doet blijft het beter bij mekaar en kun je de pannenkoek wat groter maken. Super lekker.
Ik kan niet begrijpen dat een portie 272 kcal bevat.
2 eieren zijn ongev 80 kcal en dan ruim geschat.
De calorieën in bloemkool zijn toch niet te tellen?
Of is de boter vergeten?
Hoi Diane,
Een halve bloemkool is al gauw 400 tot 500 gram… dus dat telt toch mee voor 110 kcal ongeveer!