Bananenbrood met noten
Bananenbrood is zo’n gerecht waar je op vele tijdstippen van kunt genieten. Lekker als ontbijt, aanvulling van de lunch of tussendoortje. Eet 2 plakken als ontbijt of lunch, en 1 plak als je dit brood echt als snack wilt eten. Er staan ondertussen op internet en in kookboeken al zoveel verschillende versies van deze overheerlijke snack. Maar deze met extra zaden en pitten is toch wel onze favoriet! Wat is jouw favoriete smaakcombinatie van bananenbrood?
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 12
Brood 1
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 40
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de bananen in een kom en prak met een vork fijn.
Doe de eieren en honing erbij en mix met een handmixer tot een egale massa zonder klontjes.
Voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe en roer goed door.
Hak de amandelen en walnoten grof en schep door het mengsel.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en schep hierin het beslag.
Strooi de zonnebloempitten en het amandelschaafsel over het beslag.
Bak het brood in 40 minuten gaar in het midden van de oven.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: