Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

21 comments

Bananenbrood met noten

Bananenbrood met noten
Broodvervangers, Zoete snacks, High Tea

Bananenbrood met noten

Bananenbrood is zo’n gerecht waar je op vele tijdstippen van kunt genieten. Lekker als ontbijt, aanvulling van de lunch of tussendoortje. Eet 2 plakken als ontbijt of lunch, en 1 plak als je dit brood echt als snack wilt eten. Er staan ondertussen op internet en in kookboeken al zoveel verschillende versies van deze overheerlijke snack. Maar deze met extra zaden en pitten is toch wel onze favoriet! Wat is jouw favoriete smaakcombinatie van bananenbrood?

Macro's (per portie)

Vetten 61% (18 g)
Eiwitten 13% (9 g)
Vezels 4% (3 g)
Koolhydraten 61% (18 g)
267 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 12

Brood 1

Banaan
4
stuk(s)
Ei
4
stuk(s)
Honing
2
el
Amandelmeel
270
g
(Wijnsteen) Bakpoeder
2
tl
Amandelen
1
handje(s)
Walnoten
1
handje(s)
Zonnebloempitten
2
el
Amandelschaafsel
2
el

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 40

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Doe de bananen in een kom en prak met een vork fijn.

3

Doe de eieren en honing erbij en mix met een handmixer tot een egale massa zonder klontjes.

4

Voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe en roer goed door.

5

Hak de amandelen en walnoten grof en schep door het mengsel.

6

Bekleed een bakvorm met bakpapier en schep hierin het beslag.

7

Strooi de zonnebloempitten en het amandelschaafsel over het beslag.

8

Bak het brood in 40 minuten gaar in het midden van de oven.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

21 gedachten over “Bananenbrood met noten”

  1. Bananen brood valt hier bij iedereen goed in de smaak. Dank jullie voor het heerlijke recept.

    Mvg Diana

    Beantwoorden
  2. Kan je ook kokosmeel gebruiken ipv amandelmeel?
    Alvast bedankt voor uw reactie.

    Beantwoorden
    • Hi Silke,

      Je kunt helaas amandelmeel niet 1 op 1 vervangen door kokosmeel.
      Dan moet je of meer vloeistoffen of minder kokosmeel gebruiken.
      De precieze verhoudingen durf ik je helaas niet te zeggen.

      Gr, Simone -team Foodie

      Beantwoorden
    • Hi Saskia,

      Dat hebben we niet geprobeerd.
      Maar ik denk dat dat niet werkt.

      Gr, Simone -Team Foodie

      Beantwoorden
  3. Hallo,
    Kan ik het ook invriezen…ben nl de enige die het eet..

    Beantwoorden
    • Hi Betty,

      Je kunt bananenbrood zeker invriezen! Ik zou het dan wel in porties invriezen.

      Gr, Simone – Team paleo.nl

      Beantwoorden
  4. Kun je als bakpoeder backing soda gebruiken of dat spul in kleine zakjes in de supermarkt?

    Beantwoorden
    • Hi Thea,

      Als je baking poeder gebruikt (wat zeker kan) heb je altijd een zuurtje nodig om het te activeren.

      Gr, Simone – Team paleo.nl

      Beantwoorden
  5. Wat een super recept. Ik had berg rijpe bananen en ging evennin mn opgeslagen recepten kijken. Heb alles bij elkaar gedaan in keukenmachine en als laatste de noten en zaden er doorheen gepulst. Oh my…. heb al veel banaanbroodrecepten uitgeprobeerd maar deze is wel heeeel lekker.
    Thnx

    Beantwoorden
  6. Echt een heerlijk recept al diverse keren gemaakt, maar ik vraag mij af hoeveel gram je hiervan per dag mag hebben (noten, bananen….lijkt me toch wel calorierijk)

    Beantwoorden
  7. Ik zou ook graag de voedingswaarde in jullie recepten willen weten , oa in het bananen brood enz . Dat je toch enig idee hebt wat je eet aan bv koolhydraten en vetten !
    Gr. Coby

    Beantwoorden
  8. Hoe kun je het brood het beste bewaren na het afkoelen als je het in een paar dagen eet? In de koelkast of gewoon in een kastje? Aluminium folie?

    Beantwoorden
  9. Dit is m’n favoriete recept. Echter het brood blijft te los en valt uit elkaar. Heb ik te grote eieren? Of ligt het aan het amandelmeel? Ik maal dit nl. zelf van amandelen.
    Hoor graag van u terug.
    Hartelijke groet
    Lia

    Beantwoorden
    • Hoi Lia,

      De ingrediënten zijn toch vrij vochtig, zo ook amandelmeel. Het lijkt me niet dat het aan het meel of de eieren ligt. Misschien toch zelf wat spelen met de verhoudingen. Of eventueel wat vocht toevoegen? Het blijft natuurlijk een glutenvrij recept. Dit is doorgaans wat minder vast van structuur.

      Lekker is het sowieso 😉

      Beantwoorden
  10. Heerlijk, vanavond gemaakt. Zeker een aanrader. Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.