Banaan-vanillepudding met cacaonibs
Een heerlijk toetje zonder schuldgevoel! En wie houden we nou voor de gek als we zeggen dat we dit alleen als nagerecht eten? Want dit is ook een overheerlijk begin van je dag. Wil je dit als ontbijtje maken? Dan raad ik je aan deze de avond van te voren alvast te maken, zo kun je in de ochtend meteen aan tafel.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 180
Pureer de banaan tot moes en meng dit met de amandelmelk, ahoornsiroop, vanille-extract en –merg, citroensap en het snufje zout in een pannetje.
Verwarm dit op middelhoog vuur en roer met een garde het gelatinepoeder erdoor (blijf goed roeren tot het helemaal opgelost is).
Roer de cacaonibs erdoor.
Giet het mengsel in 2 schaaltjes of potjes en laat deze 2 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Hoi Mitch ik heb een vraagje ik ben je boek de paleorevolutie aan het lezen om met de challenge te beginnen daarin staat dat je geen gelatine mag en nu zit dat wel in dit recept?
Of begrijp ik het verkeerd?
Beste Mitch ik snap niet waarom je gelatine gebruikt.
Gelatine is een bindmiddel dat uit slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald.
Je weet toch dat vee vol antibiotica zit
Wil je dat echt eten in een gezond toetje?
mvg Gonny
Een heerlijk toetje, ze smaken naar meer!
Lijkt me een prima toetje. Ik snap wel waarom je gelatine gebruikt. Alleen zou ik geen gelatine eten vanwege de oorsprong van gelatine. Dat hoort niet in een Paleorecept. Ik ben het met Gonny eens.
Je kunt gelatine gebruiken van grasgevoerde runderen. Dat is zelfs heel gezond! Wil je dat niet gebruiken, kies dan voor agaragar als bindmiddel in koude gerechten en arrowroot bij warme gerechten. Dit zijn beide plantaardige en dus vegetarische bindmiddelen.
Hoeveel agaragar moet je dan gebruiken ten opzichte van gelantine poeder?
Kan je ook vanillepoeder gebruiken ipv de kern van een vanillestokje? Hoeveel zou je dan moeten gebruiken?