Aubergine burger met pittige tomatensaus
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Voor de burger:
Voor de tomatensaus:
Voor de bloemkoolrijst:
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 20
Kooktijd 30
Voor de pittige tomatensaus:
(Verwarm alvast de oven voor op 175 graden Celsius voor de burgers). Snij de ui, de rode peper en de knoflook fijn.
Verhit olijfolie in een koekenpan, doe alles erbij en laat rustig fruiten.
Snij de gepelde tomaten in blokjes en voeg ze toe samen met de eetlepels balsamicoazijn.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat zo lang mogelijk sudderen. Wij lieten het bijna een halfuur inkoken.
Voeg wanneer je saus klaar is zout en peper toe naar smaak.
Voor de burgers:
De oven is als het goed is voorverwarmd op 175 graden Celsius.
Snij de ui en de teentjes knoflook fijn, snij de aubergines in blokjes.
Verhit olie in een koekenpan en laat de ui en de knoflook samen zachtjes fruiten.
Voeg de aubergine toe en blus het geheel met de eetlepels balsamicoazijn.
Laat de aubergine gedurende 15 minuten rustig garen totdat hij zacht is.
Zodra deze gaar is, doe je de aubergine in een keukenmachine en voeg hieraan tijm en amandelmeel toe. Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak vier burgers van het auberginemengsel. Het mengsel voelt zacht aan, maar dat komt goed zodra hij in de oven is geweest.
Bak deze gedurende een half uur in de oven met halverwege draaien. Schep hem voorzichtig om.
Dan is de burger klaar. Buitenkant is krokant. De binnenkant heeft iets weg van een krokettenmengsel.
Serveer met de ingekookte pittige tomatensaus en wat bloemkoolrijst gemaakt in de keukenmachine. Bak de bloemkoolrijst even 2 minuten aan in een pan met een klein beetje olie.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: