Argentijnse gehaktschotel
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Chimichurri kruidensalsa
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 25
Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
Was de courgette en snij eerst in plakken van halve cm, daarna snij je ze in reepjes. Snij de champignon in partjes. Schil de wortel met een dunschiller. Snij het daarna in dunne halve maantjes. Juist dun, want dan zijn ze sneller gaar. Schil de ui en snij in halve ringen.
Doe de groenten in de ovenschaal.
Maak nu de chimichurri kruidensalsa door alle ingrediënten te mixen in een schaaltje.
Doe het gehakt in een grote kom en meng de helft van de chimichurri kruidensalsa erdoorheen. Dit kan met een vork of met schone handen.
Doe nu ook het gehakt in de ovenschaal en mix het met de groenten. Besprenkel de schotel met beetje olijfolie en zet het voor 25 minuten in de oven.
Haal na een kwartier de schotel er even uit en mix je het nogmaals door elkaar. Je kunt dan ook controleren of de wortel al bijna gaar is. Zet het weer terug en 10 minuten later is het klaar! Check of de groente gaar zijn. Anders langer in de oven.
Verdeel de schotel over 2 borden. Besprenkel nog met de chimichurri kruidensalsa.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: