Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Hamist

No comments

Appelcake van amandelmeel

Appelcake van amandelmeel
Zoete snacks, High Tea

Appelcake van amandelmeel

Macro's (per portie)

Vetten 66% (24 g)
Eiwitten 10% (8 g)
Vezels 4% (3 g)
Koolhydraten 66% (24 g)
326 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 8

Amandelmeel
200
g
(Wijnsteen) Bakpoeder
1
tl
Olijfolie
60
ml
Honing
80
g
Vanille extract
1
tl
Ei
2
stuk(s)
Citroenrasp
1
tl
Appel
2
stuk(s)
Amandelschaafsel
3
el

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 75

1

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.

2

Roer amandelmeel en bakpoeder door elkaar in een kom.

3

Voeg olijfolie, honing, vanille extract, eieren en de citroenrasp toe en mix goed door elkaar.

4

Snijd de klokhuizen uit de appels en de appels (inclusief schil) in blokjes. Schep deze door het beslag.

5

Verdeel het beslag over de springvorm en druk aan. Bestrooi met het amandelschaafsel.

6

Bak de cake 65-75 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

7

Laat de cake ongeveer 20 minuten afkoelen in de springvorm na het bakken.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.