Aardbeien bonbons
Oh la la, heerlijke gezonde bonbons met een lekkere zoete verrassing in het midden. Het voordeel van zelf jam maken is dat je vruchten naar keus kunt gebruiken. Die vulling (jam) maak je gemakkelijk zelf. Uit de vriezer of vers. Wat jij fijn en lekker vindt.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 6
Bonbons 6
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 30
Kooktijd 1
Neem een siliconen bonbonvorm.
Temper of smelt de chocolade en doe iets minder dan de helft hiervan in de vorm. Beweeg deze rond tot je een mooi laagje in alle vormpjes hebt.
Zet dit een paar minuten in de koelkast.
Vul de vormpjes met de jam.
Giet daarna de rest van de chocolade eroverheen tot alle blokjes vol zijn en zet in de koelkast om uit te harden.
Deze bonbons bewaar je het beste in de koelkast.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Hoe maak je de vulling van de paleo jam gemakkelijk zelf?
Hi Dominique,
Er staat een linkje in het recept naar een zoekopdracht voor Paleo jam. Daar kan je een receptje kiezen :).
Groetjes Myra, Team Paleo
Misschien handig om ook het recept van Paleojam erbij te vermelden. Ik maak elk jaar jam met 1200 gr. Fruit op 500 gr. Suiker, maar dat lijkt me niet echt paleo.
Zou je overigens bij deze bonbons niet gewoon fijngemaakte aardbeien of andere vruchten kunnen gebruiken?
Hi Herman,
Er staat een linkje bij met een zoekopdracht voor paleo jam.
Je mag er natuurlijk ook gewoon je eigen jam in doen, wat jij lekker vindt! 🙂 Je kan inderdaad ook fijngestampt fruit in doen. Het zou een beetje dun kunnen zijn, dat kan je eventueel verhelpen door er chiazaadjes bij te doen en dit even te laten werken.
Groetjes Myra Team Paleo