Rode bieten carpaccio met spekjes
Kijk, dat is nog eens een creatief en heerlijk voorgerecht! Supersimpel en smaakvol bijgerechtje. Het ziet er zelfs een beetje hetzelfde uit als een echte carpaccio. Waarschuw je iedereen van te voren dat het groenten zijn die ze op gaan eten en geen vlees?
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 5
Bak de spekjes uit zonder olie in een koekenpan.
Rooster in een andere koekenpan kort de pijnboompitjes op middelhoog vuur.
Snijd de rode bieten in hele dunne plakken. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken.
Beleg vier borden met de gesneden rode bieten.
Doe er wat rucola op.
Besprenkel het met wat olijfolie.
Voeg de pijnboompitten en de spek er aan toe.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Het lijkt mijnen heerlijk voorafje. Dank je wel..
Gebruik je rauwe of gekookte bietjes?
Voorgekookte!
Dit is een heerlijk gerechtje, vooral als de rode bieten rauw zijn. Ook lekker met rauwe en heel dun gesneden courgette. Ik krijg altijd keelpijn als ik gekookte rode biet eet of in een smoothie verwerk. Kan iemand mij vertellen hoe dat kan?
Heb de spekjes vervangen door Hollandse maatjes. Heerlijk!
Heerlijk gerecht.
Moet het niet 40 gr. rucola zijn ipv 400 gr.?