Heldere aspergesoep
Lekker ouderwets, maar niet minder lekker! En ook nog eens super gezond. Dat is deze heerlijke aspergesoep. Als het aspergetijd is dan zou ik deze heerlijke aspergesoep maken als ik jou was. Doordat er verder geen vlees verwerkt is kan dit recept ook uitstekend voor vegetariërs. Het enige wat je hoeft te doen is de kippenbouillon vervangen voor groentebouillon.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 20
Was de asperges, verwijder de houtige uiteinden en schil ze (bewaar de schillen). Snijd de asperges in stukken.
Snijd de knoflookteentjes klein, de winterpeen in blokjes en de bieslook fijn.
Zet een grote pan op het vuur met wat boter en fruit hierin de winterpeen, ui, knoflook en asperges schillen in aan.
Voeg de kippenbouillon toe en laat 10 minuten koken.
Zeef de soep en behoud het water.
Voeg de asperge (behalve de kopjes) erbij, kook voor 15-20 minuten. Doe de kopjes erbij en kook nog eens 5 minuten.
Serveer en garneer met wat bieslook.
A
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Ziet er heerlijk uit, maar vegetariërs gebruiken dan liever een groentebouillon, of misschien bospaddestoelen bouillon.
Moeten de asperges niet eerst gekookt worden voordat je de soep serveert?
Hi Dennis,
Bedankt voor je oplettendheid! Ik heb het recept een beetje aangepast :).