Pittige gehaktballetjes met dipsausje
Eigenlijk is dit een van mijn meest favoriete paleo snacks: gehaktballetjes! Lekker veel variatie is mogelijk en handig om ook (koud) onderweg te kunnen eten. Maak ze bijvoorbeeld eens pittig, zoals deze met een heerlijk dipsausje. Geen fan van pittig? Maak er dan een ander sausje bij 🙂
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Voor de balletjes
Voor de dipsaus
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 20
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal lichtjes in.
Snipper de ui en het rode pepertje en pers de knoflook.
Doe het gehakt samen met de ui, peper, knoflook (bewaar 1 teentje voor de dressing), kerrie, komijn, cayennepeper en paprika in een kom en kneed dit met de hand goed door.
Voeg het ei en amandelmeel toe en kneed nog een keer.
Draai kleine balletjes van het gehakt.
Smelt kokosolie in een grote koekenpan en bak hierin de balletjes tot ze rondom bruin zijn.
Doe de balletjes in de ovenschaal en bak ze nog 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en serveer bij de balletjes.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Staat hier ook ergens nog bij hoeveel koolhydraten hier daadwerkelijk in zit?