Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

17 comments

Zoete aardappelsoep met een Oosters tintje

Zoete aardappelsoep met een Oosters tintje
Soepen

Zoete aardappelsoep met een Oosters tintje

Het is weer die tijd van het jaar. Het begint weer kouder te worden en dan is een kop soep altijd heerlijk. Verwen jezelf met een zoete aardappelsoep met Oosters tintje. De gember, citroengras en harissa geven echt een hele andere (en heerlijke) twist aan deze soep.

Macro's (per portie)

Vetten 40% (11 g)
Eiwitten 6% (4 g)
Vezels 8% (5 g)
Koolhydraten 40% (11 g)
250 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Kokosolie
1
el
Ui
2
stuk(s)
Knoflook
3
teentje(s)
Zoete aardappel
500
g
Verse gember
2
tl
Citroengras (Sereh)
1
tl
Volvette kokosmelk
200
ml
Harissa
0.5
tl
Groentebouillon
1
l
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 15

1

Snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember.

2

Smelt de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook.

3

Voeg de stukken zoete aardappel en gember toe en bak dit zo’n 10 minuten mee.

4

Voeg de sereh en vervolgens de bouillon toe en laat het geheel een kwartier zachtjes koken totdat de aardappel gaar is.

5

Voeg de kokosmelk en harissa toe en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

6

Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper of harissa toe.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

17 gedachten over “Zoete aardappelsoep met een Oosters tintje”

  1. Wat is harissa en waar haal ik dat ?
    En ook citroenngras ?

    Grt marjo

    Beantwoorden
    • Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat wegheeft van sambal en chilisaus. Kun je kopen in de toko, net als citroengras. AH heeft het ook.

      Beantwoorden
      • harissa hebben ze idd bij de toko, maar ik heb het laten staan…er zaten heel veel E-nummers in….

        Beantwoorden
  2. Wat is de garnering bovenop de zoete aardappelsoep (dat witte).
    Ik ga deze maken voor een familiediner met 10 personen.

    Beantwoorden
  3. Gisteren deze soep gemaakt. Hij is heerlijk echt een aanrader.

    Beantwoorden
  4. Harissa is ook een soort van kruidenmengsel, d.w.z. een poeder om bij de couscous te gebruiken. Je neemt wat van de bouillon van de stoofschotel die bij de couscous gegeven wordt en vermengt dat met de Harissa, waar iedereen dan, naar behoefte, wat van door zijn couscous kan doen.

    Beantwoorden
    • Je kunt het in Frankrijk gewoon kopen in de supermarkt, in een potje. Piment pour Harissa, een soort van peper voor de Harissa.

      Beantwoorden
  5. zoete aardappelsoep met een oosters tintje gemaakt met i.p.v. harissa (d.i. een rode peper saus of poeder) een half theelepeltje hot chili poeder. HEERLIJK echt ik houd niet van pittig maar deze was goed hoor!!

    Beantwoorden
  6. Heerlijk soepje, ik mis alleen een ‘bite’. Volgende keer stukjes chorizo erdoor of heb jij nog ideeën?

    Beantwoorden
  7. Heerlijk, zelf heb ik allemaal poeders gebruikt betreft het kruiden van de soep (gember, sereh,kippepoeder, zwarte peper) ook heb ik alles gekookt inplaats van gebakken ( knoflook ui knoflook)
    En kokosolie gemeng met melk en water als bouilion gebruikt. Want dat is wat ik in huis had.

    En een groot stuk liefde en passie brood met heel dun laagje sambal oelak en badjak

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.