Gegrilde Tonijn met Gesmoorde Aubergine
De marinade van de tonijn is heerlijk en werkt super goed met de aubergine. Dit gerecht ziet er simpel uit maar is onverwacht lekker en vol van smaak. Je kunt dit eventueel serveren met paleo bloemkool”rijst” of een lekkere salade. Verse tonijn kun je het beste halen bij de visboer, dan weet je zeker dat je een mooi stukje vis hebt van goede kwaliteit.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 25
Versnipper de ui, snijd de aubergine in blokjes en hak de peterselie fijn.
Meng de olijfolie met 1 eetlepel van het balsamico azijn en wrijf de tonijnmoten hiermee in.
Laat ze minstens 15 minuten staan en op kamertemperatuur komen.
Verhit ondertussen kokosolie in een pan en fruit hierin de sjalot samen met de kokosbloesemsuiker tot deze donkerbruin begint te kleuren (maar niet aanbrandt).
Bak de blokjes aubergine 2 minuten mee.
Voeg tomatenblokjes, chilipoeder en 1 eetlepel balsamico azijn toe.
Smoor de aubergine zachtjes in ongeveer 10 minuten gaar zonder deksel op de pan zodat het vocht wat verdampt.
Breng op smaak met peper en zout en schep de peterselie erdoor.
Verhit een grillpan en rooster hierop de tonijnmoten in ongeveer 5-7 minuten mooi bruin en van binnen nog net rosé.
Schep de aubergine op vier borden en leg de tonijnmoten erop.
Maal er nog zout en peper over en serveer.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Sinds een paar maanden eet ik Paleo en ik ben nu 25 kilo lichter, hoera!
Wat een fijne ontspannen manier om met voeding om te gaan…….. Lekker en geen honger, wat een verademing…………
Beste,ik Ben allergisch op eieren,wat het moeilijk maakt om veel gerechten te maken,en ik heb ook gelezen dat tomaten niet goed is binnen het paleo dieet nu zie ik dat er bij sommige gerechten toch tomaten worden gebruikt,hoe zit dit ermee,en ook geitenkaas klopt dit tegen over andere paleo medewerkers die zeggen om dit niet te eten.Vriendelijke groeten
Sommige mensen hebben last van 1 of meerdere voedselallergieën. Natuurlijk is dit een extra obstakel. Toch is het goed te doen als je je draai eenmaal hebt gevonden.
Eerst het ei. Hier zijn diverse vervangers voor. Ik zal hier 2 voorbeelden geven: 1 eetlepel gebroken lijnzaad mengen met 3 eetlepels heet water. Mix dit na even intrekken in de blender en klaar is je ei! Het zelfde kun je toepassen met chiazaad. 1 Eetlepel chia met 3 eetlepels heet water. Laten trekken tot een dikker papje en mixen. Er zijn meer recepten te vinden als je er eenmaal induikt 🙂 Deze zogenaamde eitjes kun je dan weer aan je recept toevoegen.
De tomaat past helemaal prima binnen het Paleo menu. Wel is het zo dat deze rode vrolijke jongens tot de nachtschadefamilie behoren. Ook dit geeft bij sommigen mensen een allergische reactie in de vorm van bijvoorbeeld reumatische klachten. Als je twijfelt of je hier last van hebt kun je de nachtschades uit je dieet weg laten voor 6 weken. Als je klachten verdwijnen en weer opspelen bij het eten van nachtschaden na deze periode is het aan te raden ze verder uit je dieet weg te laten.
Geitenkaas past wel binnen het Paleodieet. Er zijn mensen die een Caseïne allergie hebben. Dit zijn koemelkeiwitten en komen dus niet voor in bijvoorbeeld geitenkaas. Als je de mogelijkheid hebt zou ik wel kiezen voor zoveel mogelijk onbewerkt en dus rauwe producten van geitenkaas.