Kippendijen met knoflook en kruiden
Kip boordevol smaak met een krokant korstje. Was je toevallig nog op zoek naar een overheerlijk recept met kip? Zoek niet verder! Deze kip is echt botermals en zit boordevol heerlijke smaken én heeft ook nog eens een krokant korstje.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 90
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Smelt de kokosolie en laat even afkoelen.
Maak de sjalotjes schoon en snijd doormidden. Pel de knoflook en hak in grove stukken.
Meng in een kommetje de kokosolie, honing, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilivlokken en een snuf zout en peper.
Leg de kippendijen met het vel naar boven in een ovenschaal.
Verdeel het kruidenmengsel over de kippendijen en masseer de dijen ermee in.
Leg knoflook en sjalotjes om de kippendijen heen.
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en strooi over de kippendijen. Besprenkel met citroensap.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de koelkast voor minimaal 1 uur. Zo kunnen de smaken er goed intrekken.
Bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Machtig lekker
Ik kan niet goed tegen nachtschades. Hoe kan ik toch die lekkere en pittige smaak v paprikapoeder en chili evenaren zonder ze te hoeven gebruiken?
Hi Elise,
Je zou het wellicht kunnen vervangen door ras-el-hanout, dat heeft ook een heerlijk kruidige smaak.
Gr, Simone -Team Foodie
Dat klinkt heerlijk, kan ook met kipfilet of kippenpoten lijkt me? En wat eet je erbij?
Hi Sandra, Dat kan uiteraard gewoon!
Je kunt hier vanalles bij eten, denk aan bloemkoolrijst, zoete aardappel en groenten.
Gr, Simone -Team Foodie
lekker mag er ook nog niets van groente bij of andere aanvulling of is dit genoeg
thanx
Hi Ed,
Ik zou er zeker nog iets bij maken, anders eet je niet echt gevarieerd.
Bijvoorbeeld bloemkoolrijst, zoete aardappel of andere groenten naar keuze.
Gr, Simone -Team Foodie
Heerlijk net klaar met eten een echte aanrader
Hoi Simone,
Mag ik je een persoonlijke vraag stellen? Je korte introductietekstje inspireert me. Waar heb je de opleiding voedingsdeskundige gevolgd? Ik ben fulltime communicatieadviseur maar alle overige tijd houd ik me bezig met voeding, koken en een gezonde levensstijl (op dat wijntje na dan).
Groetjes Ash
Hi Ash, tof om te horen! Helaas is Simone geen collega meer van ons. Ze is op eigen houtje gegaan en heeft haar eigen website. Ik zou zeggen probeer haar daar eens te contacteren: https://foodquotes.nl/over-mij-contact/ 🙂