Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

19 comments

Gevulde aubergine op Marokkaanse wijze

Gevulde aubergine op Marokkaanse wijze
Ovengerecht

Gevulde aubergine op Marokkaanse wijze

Aubergine leent zich perfect om te bakken in de oven met een heerlijke vulling. Het voordeel is ook dat je eigenlijk helemaal niet zo lang bezig bent met het maken van dit gerecht. Serveer ze met een frisse salade en eventueel bloemkoolrijst en je heb een overheerlijke maaltijd op tafel staan.

Macro's (per portie)

Vetten 47% (15 g)
Eiwitten 27% (19 g)
Vezels 10% (7 g)
Koolhydraten 47% (15 g)
286 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Aubergine
1
stuk(s)
Ghee
2
tl
Ui
1
stuk(s)
Knoflook
2
teentje(s)
Tomaten
2
stuk(s)
Lamsgehakt
150
g
Ras el Han­out
2
tl
Peterselie
20
g
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 25

1

Doe de oven aan op 200 graden Celsius en zet een pan met water op het vuur.

2

Halveer de aubergine door de lengte en kook de aubergine vijf minuten. Snipper ondertussen de ui en knoflook, snijd de tomaten in blokjes en hak de peterselie fijn.

3

Haal de helft van het vruchtvlees van de aubergine eruit en snijd dit in blokjes. Zet ondertussen een bakpan op het vuur met wat ghee.

4

Doe de aubergineblokjes, ui en knoflook in de pan en bak dit kort aan.

5

Doe het lamsgehakt in de bakpan erbij, voeg de kruiden er aan toe en al roerend bak je alles tot het gehakt bruin ziet.

6

Leg de aubergine helften in een ovenschaal en vul deze met de gehaktmix. Schuif in de oven voor 20 minuten.

7

Zet een steelpan op een laag vuur, doe de tomatenblokjes in de steelpan. Kruid de tomatensaus met peper, zout en gehakte peterselie.

8

Serveer de aubergine op een schaal en garneer af met wat gehakte peterselie en de heerlijke tomatensaus.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

19 gedachten over “Gevulde aubergine op Marokkaanse wijze”

  1. Goede morgen Mitch, wat is de witte saus die ik zie op de foto van de gevulde aubergine? Die mis ik in de receptuur. Fijne dag, groetjes Agnita

    Beantwoorden
  2. Klinkt heel lekker, maar de vraag blijft natuurlijk waar die witte saus op het plaatje van is gemaakt – die staat niet in het recept. Yoghurtsaus misschien?

    Beantwoorden
  3. Inderdaad!! Wat is die witte saus?? Yoghurt-knoflooksaus??

    Beantwoorden
  4. Hahahaha ik dacht ook al……….oohh witte tomatensaus…… 😉

    Beantwoorden
  5. Idd. Wat die witte saus is zou ik ook heel graag willen weten …. Alles ziet er super lekker uit

    Beantwoorden
  6. volgens mij kokos !!!!!
    Denk ik hoor je kan met kokos de hartige en de zoete kant op, heerlijk

    Beantwoorden
  7. Niet alleen de witte saus is een mysterie, ook weet ik niet wat ik met de blokjes aubergine moet doen.

    Beantwoorden
  8. De witte saus maak je makkelijk zelf door kokosyoghurt te mengen met wat olie, water en verse peterselie;
    – 3 el kokosyoghurt
    – 0,5 el olie
    – 1 el water
    – verse grof gehakte peterselie naar smaak.

    Gr, Simone -Team Foodie

    Beantwoorden
    • Heb we een paar teentjes knoflook bij in gedaan. 😋

      Beantwoorden
  9. En de aubergine op de foto ziet er erg vers uit; niet gekookt, gebakken oid.
    Dus gewoon een commerciële gepimpte foto

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.