Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

15 comments

Paprikasoep

Paprikasoep
Soepen, High Tea, Snelle Recepten

Paprikasoep

Heerlijk in de winter om warm te eten, straks in de zomer koud ook heel geschikt! Als je deze rode soep op tafel zet zal iedereen een tomatensoepje verwachten. Dus verras ze eens met een ander rood soepje die heerlijk van smaak is. Perfect als voorgerecht of lunch. Wanneer het weer wat warmer wordt is deze soep koud ook heerlijk met komkommer blokjes!

Macro's (per portie)

Vetten 38% (5 g)
Eiwitten 13% (4 g)
Vezels 13% (4 g)
Koolhydraten 38% (5 g)
120 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Kokosolie
1
el
Ui
2
stuk(s)
Knoflook
4
teentje(s)
Rode paprika
4
stuk(s)
Rode peper
1
stuk(s)
Kippenbouillon
1
l
Pompoenpitten
2
el
Witte wijnazijn
1
tl
Verse basilicum
25
g
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 20

1

Snipper de uien en knoflookteentjes.

2

Verwijder de zaadlijst uit de peper en snijd deze en de paprika's in stukken.

3

Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, paprika en peper.

4

Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

5

Pureer de soep met een staafmixer en doe de basilicum en azijn erbij.

6

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met wat pompoenpitjes.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

15 gedachten over “Paprikasoep”

  1. Azijn en basilicum?? Staan in het recept, maar niet in de ingredienten.

    Beantwoorden
  2. Ja ben ik ook benieuwd naar. In elk geval de hoeveelheid azijn.

    Beantwoorden
  3. Er missen ingrediënten in de lijst nl basilicum en azijn. Basilicum kan ik me nog voorstellen en kun je op smaak doen, maar azijn is vast een foutje. 🙂

    Beantwoorden
  4. Pureer de soep … En doe de basilicum en azijn erbij. ?

    Beantwoorden
  5. Idd Helen, ik zag ook azijn staan in het recept, maar niet in de ingrediëntenlijst.

    Beantwoorden
  6. Meer ingrediënten in de bereidingswijze dan bij de ingrediënten lijst

    Beantwoorden
  7. Ja, dat zag ik ook… Ben ook benieuwd wat voor azijn…?

    Beantwoorden
  8. Lekkere soep!
    Ik heb balsamico azijn gebruikt.

    Bij mij staan de ingredienten er wel bij.
    (of dit moet later toegevoegd zijn)

    Beantwoorden
  9. Omdat ik nog maar drie paprika’s ( twee rode en een gele) in huis had, heb ik nog wat tomaten toegevoegd. Een heerlijke soep. IK heb een heel klein scheutje rode wijnazijn toegevoegd. Voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.