Salade van lentegroenten met garnalen
Van mij mag het altijd lente zijn met heerlijke salades als deze!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 150
Kooktijd 10
Pel de rauwe garnalen en maak ze schoon.
Snijd de kool in dunne reepjes, de radijsjes in dunne plakjes, snijd de ui fijn, rasp de wortel en hak de knoflook, bleekselderij en de peterselie fijn.
Meng de garnalen met de olijfolie, paprikapoeder,knoflook en zout en peper in een kom en laat gedurende 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Verwarm een koekenpan met anti- aanbak laag op middelhoog vuur en bak hierin de bacon krokant.
Haal uit de pan, laat even afkoelen en hak in kleine stukjes.
Bak vervolgens de garnalen in het achtergebleven kookvet (eventueel aanvullen met een eetlepel kokosolie), tot ze roze en ondoorzichtig zijn.
Haal van het vuur en laat afkoelen. Maak de salade door de kool, wortel, bleekselderij, radijsjes, ui en peterselie in een grote kom door elkaar te husselen.
Voeg hierna de garnalen toe en meng nog een keer.
Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de stukjes bacon.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: