Gehakt met aalbessen en wortelpuree
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Wortelpuree
Gehakt met aalbessen
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 15
Was de wortel en snijd deze in plakjes. Breng de wortelplakjes in een pan met water aan de kook en laat ze ca. 8-10 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn.
Snijd de ui en lente-uit in dunne halve ringen.
Begin ondertussen aan het gehakt: verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur in enkele minuten zacht.
Voeg het gehakt toe en bak het net zo lang tot er geen roze stukjes meer te zien zijn. Voeg dan de bosui, rozemarijnblaadjes, tijmblaadjes, knoflook, zout en peper toe en bak alles nog ongeveer 2 minuten.
Schep de aalbessen (rode besjes) er doorheen en bak deze maximaal 1 minuut mee.
Giet de wortels af , voeg de overige ingrediënten voor de puree toe en pureer het geheel met een staafmixer.
Serveer het gehakt met de puree en eet smakelijk!
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: