Paleo kip flautas
Flautas zijn Mexicaanse tortilla’s die gevuld en opgerold worden en daarna gebakken in de koekenpan of op een bakplaat. Erg lekker met een gepofte zoete aardappel en guacamole. Wil je het liever lichter, eet ze dan zoals wij op de foto doen; op een bedje van sla. Deze flautas zijn heerlijk als lunch maar ook als diner perfect.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 8
Voor de tortilla's
Voor de kipvulling
Voor de guacamole
Bereidingswijze
Moeilijkheid Hard
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 25
Maak eerst de tortilla's
Meng alle ingrediënten (behalve de kokosolie) in een grote kom met een handmixer tot een egale, klontvrije massa.
Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan op laag-middelhoog vuur. Schep hierin met een grote soeplepel wat beslag en bak de tortilla aan beide zijden zoals je een omelet zou bakken.
Haal uit de pan en bewaar op een bord.
Herhaal tot het beslag op is; je kunt in totaal ongeveer 8 tortilla’s maken(afhankelijk van de grootte van je koekenpan).
Dan de vulling
Snipper de uien en snijd de knoflookteentjes, paprika en jalapeñopeper fijn en de tomaat in blokjes. Schil de avocado en verwijder de pit.
Breng de bouillon aan de kook en kook de kipfilets daarin gaar in ongeveer 15 minuten.
Haal uit de pan en laat een beetje afkoelen voordat je het vlees in kleine blokjes snijdt.
Verhit 1 el kokosolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg paprika, tomaat en peper toe en bak nog een paar minuten mee.
Schep de kip erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Leg steeds een tortilla klaar en schep hierop 2-3 eetlepels van de vulling.
Rol op en zet vast met een prikker. Herhaal voor de overige tortilla’s.
Verhit 1-2 eetlepels kokosolie in een grote keukenpan en bak hierin de opgerolde tortilla’s.
Serveer met de guacamole die je maakt door de avocado te prakken en in een kommetje te mengen met de andere ingrediënten.
Garneer met de verse koriander. Smakelijk!
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Gastblogger
Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.
Hallo,
Het zou leuk zijn als de recepten zijn te printen.
Hoi Nol, daar zijn we idd mee bezig!
Als je een recept wilt printen dan kan dat als volgt:
Ctrl + A Dan heb je alles geselecteerd.
Rechter muisknop en dan kopiëren aanklikken.
Word openen en daar het gekopieerde plakken.
Dan heb je alle reclame foto’s etc er wel bij zitten maar dat kun je heel makkelijk weghalen.
Kost een beetje moeite maar op deze manier kun je de recepten uitprinten.
In één van jullie kookboeken staan spruitjes met spekkies.
Het is heerlijk als je de spruitjes kort kookt en samen met de spekkies bakt en daar witte (pitloze) druiven bij mee bakt.
Voor mij dezelfde opmerking als Nol. Ik wil dit recept graag maken en vindt het prettig om een papieren versie te hebben. Als ik het nu print krijg ik heel veel blaadjes. Het ziet er verder heerlijk uit!
Vandaag de kip flautas gemaakt. Heerlijk. Wel wat veel werk maar je krijgt allemaal positieve reacties. Een recept om te bewaren! En ik denk dat je ook een heleboel van te voren kan klaarmaken hoor. Ook een heerlijk recept als je eters krijgt.
En de mugcake is ook verrukkelijk.
Ik heb alles van te voren klaargemaakt. En de volgende dag de flautas afgemaakt. Prima te doen! Ze zijn heerlijk en vullen goed. De volgende dag kun je ze meenemen voor je lunch 🙂
Vanavond gegeten. Heerlijk.
Wraps smaken super.
Aanrader
Klinkt lekker. En in het kader van koolhydraat vrij denk ik dat ik dan gebakken eitjes gebruik ipv tortilla’s
Aangezien ik mijn pc niet naar de keuken wil nemen heb ik een e-reader gekocht. Handig en ik spaar een hoop papier uit.
Is het ook mogelijk het aantal kcal te vermelden?
Kokosmeel ? Tapiocameel ? Keltisch zeezout ? Weet iemand waar dit te koop is. Of mag het ook gewoon zeezout of Himalyazout zijn ?
Hi,
Tegenwoordig is kokosmeel en keltisch zeezout te koop in veel supermarkten. Uiteraard kun je ook kiezen voor zeezout.
Tapioca kun je kopen bij een biowinkel, online of een toko.
Gr, Simone – team paleo.nl
Hoi ik bak altijd in olijfolie,
Maar nu zie ik dat hier gebruik word gemaakt van kokosolie .
Wat is het beste en waarom?
Groetjes Ellie
Hi Ellie,
Neem hier eens een kijkje; https://www.paleo.nl/redenen-om-kokosolie-te-gebruiken/
Groetjes, Myra Team Paleo