NB: In de ingredientenlijst staat “olijfolie”. Dit moet zijn “walnootolie”. En in dit recept wordt het amandelmeel te hoog verhit. Het is beter om de oven op 180 graden te zetten.
Bananenbrood Dolly
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Brood 1
Garnering:
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 30
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Breek de bananen in stukjes en doe in een mengkom of een keukenmachine als je dat hebt. Bewaar banaan voor de garnering.
Voeg de eieren en het meel toe en pureer met een staafmixer(of keukenmachine) tot het mooi romig is.
Voeg kokosrasp, walnootolie, de walnoten en de pecannoten toe en mix nogmaals met de staafmixer.
Voeg naar wens wat stukjes pure chocolade toe.
Mix het nogmaals er doorheen.
Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet deze goed in.
Doe het beslag in het cakeblik en bak het brood af in 30 tot 40 minuten.(dit is afhankelijk van welke oven je hebt. Een elektrische of een heteluchtoven.) Controleer tussendoor of hij aan de bovenkant niet te snel bruin wordt. Dek in dit geval af met aluminiumfolie.
Snij twee plakken af voor een ontbijt per persoon. Garneer met de overgebleven banaan, noten en honing.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: