Let op: in de bereiding staat kerriekruiden. Dit verwijst naar de kerriepoeder in de ingredientenlijst. Verder staat niet duidelijk in de bereiding wat je moet doen met de kokosolie. Deze gebruik je om de ingrediënten te bakken.
Snelle curry met kip
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 10
Schil de wortel en snij in dunne halve maantjes. Snij de paprika in kleine stukjes. Snij de rode ui in ringen Snij de kipfilet in blokjes. Plet de knoflook en snij fijn.
Bak eerst de kip lichtbruin in ongeveer 2 minuten.
Haal de kip dan even uit de pan en leg het op een bord.
Bak in dezelfde pan de wortel, paprika en rode ui ongeveer 4-5 minuten.
Voeg de knoflook en kerriekruiden toe en roerbak het een halve minuut.
Doe de kip er weer bij. Giet er dan de kokosmelk bij en laat 5 minuten inkoken.
Breng op smaak met lekker wat zout en peper. Pers het sap van een halve limoen uit. Blijf proeven tot hij bij jou naar wens is.
Serveer in een diep bord of kom. Garneer met cashewnoten en verse koriander.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: