Indiase curry kip
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 40
Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
Meng de gemalen komijn, paprikapoeder en gemalen kurkuma en doe het in een kom.
Bedek de kipdijen hiermee. Bewaar de overgebleven kruidenmix.
Leg de kip in de braadslede en zet het in de oven voor +/- 14 minuten (na 7 minuten omdraaien).
Laat het daarna ongeveer 20 a 30 minuten nagaren in de oven op 100 graden.
Snijd ondertussen de ui door achten, plet de knoflook, snijd de wortel in dunne plakjes, de sperziebonen in stukjes van 3 cm en de bloemkool in roosjes.
Verhit de olie in een braadpan.
Doe de ui, wortel, knoflook en sambal oelek in de pan. Bak dit al roerend tot de ui zacht is. Voeg de bewaarde kruidenmix toe en roer tot het mengsel droog wordt.
Roer de kippenbouillon er doorheen. En laat het ongeveer 15 minuten inkoken, zodat de worteltjes zacht worden. (dus geen deksel op de pan).
Voeg daarna de sperzieboontjes en de bloemkoolroosjes toe. Ook roer je de kokosmelk er doorheen.
Indien de groenten niet helemaal onder staan, voeg je wat extra water bij. Laat het weer 5 minuten koken, zodat de smaken lekker in de saus trekken en ook de sperziebonen de bloemkool beetgaar worden.
Klaar om te serveren. Serveer het in een diep bord, zodat je met een lepel ook de saus lekker kan eten.
Strooi er wat gehakte koriander over heen als je dat lekker vindt.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: