Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Hamist

No comments

Romige tonijnsalade

Romige tonijnsalade
Salades, Visgerechten

Romige tonijnsalade

Lievelingetje van veel mensen om ons heen. Ook van ons!

Macro's (per portie)

Vetten 48% (16 g)
Eiwitten 33% (25 g)
Vezels 11% (8 g)
Koolhydraten 48% (16 g)
302 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Voor de salade:
Cherrytomaatjes
10
stuk(s)
Bleekselderij
2
stengel(s)
Rode ui
0.25
stuk(s)
Tonijn
185
g
Citroen
0.5
stuk(s)
Voor de guacamole:
Avocado
1
stuk(s)
Rode peper
0.5
stuk(s)
Limoen
0.5
stuk(s)
Citroen
0.25
stuk(s)
Zwarte peper
0.5
tl
Verse koriander
2
el
Jalapeño
1
el

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd

1

Snipper de halve rode ui en stop in een kom (om het scherpe van de rode ui eraf te krijgen, kun je het even in rode wijnazijn zetten)

2

Halveer de cherry tomaatjes en stop ze bij de rode ui in de kom

3

Snijd de bleekselderijstengels in dunne schijfjes en stop het in de kom

4

Laat het blikje tonijn uitlekken en doe het ook in de kom

5

Meng het goed door elkaar

6

Maak de guacamole: Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het goed fijn in een schaal of gewoon op een snijplank.

7

Pers limoensap en citroen over het avocadomengsel. (Naast dat de limoensap zorgt voor een frisse smaak, zorgt het er ook voor dat de avocado niet verkleurt). Voeg de zwarte peper toe.

8

Hak de rode peper en de jalapeños.

9

Prak nu alles goed door elkaar en voeg eventueel wat sap van de jalapeños erdoorheen.

10

Bewaar het geheel goed afgedekt nog even in de koelkast, zodat het goed op smaak komt.

11

Meng de guacemole door de tonijn en groenten. En klaar om te serveren!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.