Gevulde spaghetti pompoen met zoete ui, gehakt en geitenkaas
Dit is zo’n recept wat je in het pompoenseizoen het liefst elke week op tafel zou zetten! Het zoete van de pompoen en ui, het hartige van het gehakt en de geitenkaas gaat echt perfect samen. Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. De spaghetti pompoen kochten wij bij een Eko winkel. Uiteraard kun je ook een andere (ronde) pompoen gebruiken, hol deze uit en vul het met het gehakt/groentenmengsel.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 45
Zet de oven aan op 180 graden Celsius. Snijd de pompoen door de helft en hol de binnenkant uit. Bewaar de binnenkant (dat is de spaghetti uit de pompoen).
Schuif de pompoen helften in de oven voor minimaal 40 minuten of tot de binnenkant zacht is.
Zet een grote bakpan op het vuur met wat ghee. Snipper de ui en knoflook en fruit dit zachtjes aan in de pan. Snijd de courgette in blokjes en doe dit bij de pan.
Voeg als laatste het gehakt toe samen met peper, zout, paprikapoeder en kaneelpoeder. Bak tot het gehakt bruin ziet.
Zet een andere bakpan op het vuur met wat ghee en bak hierin de pompoen spaghetti (de binnenkant van de pompoen) tot het gaar is.
Verdeel de spaghetti over de vier helften van de pompoen en doe hier boven op het gehaktmix. Garneer af met stukjes geitenkaas en een scheutje olijfolie.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Je kan beter een spaghetti pompoen gebruiken die hoef je niet te uithollen pas na het bakken in de oven?!
Thnx voor je input!
why I can’t see the recipe? -> Gevulde spaghetti pompoen met zoete ui, gehakt en geitenkaas
Hi Ana, thnx for letting us know! Because there was a bug in the code. It works again 🙂