Pittige koude komkommersoep
Verfrissend om te serveren, kan heel goed op een zomerse dag, maar eigenlijk altijd heel lekker: koude en pittige Thaise soep op basis van spinazie en komkommer. Dit vind ik persoonlijk nu echt een super lekker soepje, heel makkelijk te bereiden en ideaal voor op werkdagen als lunch of diner. Ook lekker met bijvoorbeeld nog wat gegrilde garnalen erbovenop.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 60
Schil en snijd de komkommer in stukken. Schil de gember en snijd klein en het pepertje in ringetjes.
Doe de steeltjes van de koriander met de helft van de korianderblaadjes in een blender samen met de komkommer, spinazie, currypoeder, gember, kokosmelk, vissaus, peper en 250 ml water toe en pureer tot een gladde soep.
Breng op smaak met het limoensap en laat de soep in de koelkast in ongeveer 1 uur door en door koud worden.
Schenk de soep in 4 kommen en verdeel de taugé en de rest van de korianderblaadjes erover.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Gastblogger
Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.