Als je alleen al naar de vrolijke kleurenexplosie op je bord kijkt bij dit gerecht… dan begin je al spontaan te watertanden. En het is nog eens supergezond ook!
Genieten met deze pikante garnalencurry met de koolhydraatarme pastavervanger: courgetti!
Spicy garnalencurry met courgetti
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Voor de garnalencurry
Voor de bakbanaanchips
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 10
Schil de bakbanaan en snijd in kleine plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit in een pan 1 eetlepel kokosolie en leg de plakjes bakbanaan in de pan.
Bak voor 1 minuut en draai ze dan om. Bak vervolgens weer voor 1 minuut.
Bestrooi eventueel met wat knoflookpoeder en zout en bewaar apart.
Verhit de overige kokosolie en bak hierin de ui zachtjes aan.
Bak de currypasta en tomatenpuree een minuutje mee en meng vervolgens de kokosmelk door het gerecht.
Breng het geheel aan de kook en meng er dan de garnalen door. Schep regelmatig om, tot de garnalen gaar zijn.
Snijd in de tussentijd lange slierten van de courgettes met behulp van een spiraalsnijder.
Schep de courgettenoodles door het gerecht en laat 1-2 minuten mee garen. Bak de noodles niet te lang mee omdat ze anders te zacht worden en veel vocht verliezen.
Garneer met de koriander en serveer met bakbanaanchips.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: