Het water loopt je de hele dag in de mond als de slowcooker zijn werk aan het doen is en deze heerlijke kip voor je aan het braden is!
De slowcooker is echt een geweldig apparaat; je laat hem namelijk al het werk doen. Zet hem in de ochtend of middag aan, en tegen de tijd dat het tijd is voor het avondeten heeft hij zijn werk gedaan!
Zoet-zure kip uit de slowcooker
Het water loopt je de hele dag in de mond als de slowcooker zijn werk aan het doen is en deze heerlijke kip voor je aan het braden is! De slowcooker is echt een geweldig apparaat; je laat hem namelijk al het werk doen. Zet hem in de ochtend of middag aan, en tegen de tijd dat het tijd is voor het avondeten heeft hij zijn werk gedaan!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 6
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 360
Leg een rekje onder in de slowcooker, zodat de kip niet direct op de bodem komt te liggen.
Meng olijfolie, coconut aminos, honing, de kruiden en azijn door elkaar in een kom.
Smeer de kip hier helemaal rondom mee in en masseer lekker in.
Leg de kip op het rekje in de slowcooker.
Kook op de lage stand voor 6 uur.
Eventueel kan je de kip daarna nog een kwartiertje onder de grill zetten om een extra krokant korstje te krijgen.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Je doet toch geen aluminiumfolie onder in de slowcooker? De aluminium trekt zo in je eten!! Als er iets slecht voor je is, dan is het dat wel.
Je hebt absoluut een punt. Wij hebben het aangepast 🙂
Wat is precies coconu aminos????
Google even en je vind precies wat dit is, nl. een marinadesaus op basis van natuurlijk gerijpte kokosbloesemsap als vervanging van bijvoorbeeld sojasaus.
https://www.superfood.nl/coconut-aminos-coconut-secret
Grtz Kaat
Dit ziet er lekker uit!
Sterker nog! Het is lekker 🙂 Ga je die uitproberen Gerry?
Hoeft er dan geen water in de slowcooker
Goeie vraag Helene! Hoeft niet omdat er al beetje olijfolie, honing en appelazijn door gaat. Dat is voldoende vocht. Wil je het meer jus achtig hebben dan kan je wel proberen om een scheutje water in te doen 🙂