Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Myra

9 comments

Gestoomde vispakketjes met paksoi

Gestoomde vispakketjes met paksoi
Visgerechten

Gestoomde vispakketjes met paksoi

Door de zalm te stomen in deze heerlijke marinade is dit niet alleen een waanzinnig lekker maar ook onwijs gezond gerecht. Lekker met bijvoorbeeld bloemkool”rijst”.

Macro's (per portie)

Vetten 36% (16 g)
Eiwitten 45% (45 g)
Vezels 6% (6 g)
Koolhydraten 36% (16 g)
402 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Sinaasappel
1
stuk(s)
Knoflook
2
teentje(s)
Verse gember
4
cm
Mosterd
2
tl
Olijfolie
1
el
Paksoi
1
stuk(s)
Zalmfilet
2
stuk(s)
Keukentouw
2
stuk(s)
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 15

1

Hak de knoflook en gember fijn en snijd de paksoi in reepjes. Rasp en pers de sinaasappel.

2

Meng het sinaasappelsap en de rasp met de knoflook, gember, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg twee vellen bakpapier op elkaar, en plaats één zalmfilet in het midden daarvan.

4

Bestrijk de zalm met de helft van de marinade en verdeel vervolgens de paksoi reepjes erover.

5

Vouw het papier tot een pakketje dicht (met de naad naar boven) en bind dit dicht met een stukje keukentouw.

6

Maak het tweede zalmpakketje op dezelfde manier.

7

Vul een wok met 2 cm water en plaats er een stoomrekje in.

8

Breng het water aan de kook, leg de pakketjes op het stoomrekje (zonder dat dit het water raakt) laat met deksel op de pan ongeveer 15 minuten stomen.

9

Smakelijk!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Myra

Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.

9 gedachten over “Gestoomde vispakketjes met paksoi”

  1. Is er misschien een alternatief voor het stoomrekje? Deze heb ik namelijk niet.

    Beantwoorden
    • Ik doe vis met groente altijd in aluminiumfolie in de oven. 180 graden en dan
      25 min. In de airfryer kan ook, 180 graden 15 min. Wel goed de folie dichtmaken anders gaat het lekken 😉

      Beantwoorden
    • Ik gebruik daar soms mijn theelicht-houder voor. Is ook een rekje en je pakketje staat dan boven het water ?
      Alleen is er dan niet veel ruimte om ze neer te leggen.

      Beantwoorden
  2. Heb u geen staat stoompan, is een gewone pan met daarop een iets bredere pan met gaatjes als je en soort vergiet.Voor beide pannen is er een deksel zodat je meerdere mogelijheden hebt.Ik gebruik hem is werd dag! Ideaal.Een laagje water onderin en stomen maakt Alle smaak blijft behouden.Zeer goede aanschaf hij zat bij mijn pannenset Gekozen echt 35 jaar geleden en nog als nieuw van sola.Een aanrader! Veel stoom plezier!

    Beantwoorden
  3. Bij de Toko kun je een rieten stoommandje kopen en op een pan zetten

    Beantwoorden
  4. En de sinaasappelrasp zal ook in de marinade mogen neem ik aan ?

    Beantwoorden
  5. Ik heb ook geen stoomrekje. Kan dit ook in de oven?

    Beantwoorden
    • Stomen in de oven is een optie. Het is dan wel uitproberen wat de beste instellingen zijn.
      Succes 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.