Paleo meatza hawaii
Een meatza is een pizza maar dan met een bodem van gehakt. De eerste keer dat ik ervan hoorde dacht ik ook ‘dat is toch niet lekker?’, maar echt waar; het is het proberen meer dan waard! Een onwijs lekker receptje voor het avondeten met een frisse groene salade ernaast.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Voor de bodem
Voor de tomatensaus
Als topping
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 30
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snipper de ui en hak de ananasschijven in stukjes.
Breng het gehakt op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Kneed het gehakt tot twee ballen en druk dit op de bakplaat uit tot ronde schijven van ongeveer 1,5 cm dik (als je geen grote bakplaat/oven hebt doe je deze en de volgende stap in twee keer).
Bak de ''pizzabodem'' in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.
Laat deze daarna even afkoelen en giet eventueel vrijgekomen vet af.
Maak terwijl de bodem staat te bakken de tomatensaus.
Smelt hiervoor de kokosolie in een pannetje en bak hierin de rode ui tot deze glazig is.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, azijn, water, tijm en rozemarijn toe en laat zonder deksel op de pan pruttelen tot je een dikke saus hebt (ongeveer 10 minuten).
Verdeel de tomatensaus over de meatza, bestrooi met de oregano en beleg met de ananas.
Bak de meatza nog een keer 10-15 minuten in de oven, tot de randen bruin beginnen te kleuren.
Haal uit de oven en serveer.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Myra
Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.