Witlof bootjes met kip-kerrie salade
Iedereen kent de kip-kerrie salade wel. Deze gezonde variant met blauwe bessen is hier een leuke en smakelijke variant op. Ook leuk als appetizer op een feestje!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 6
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 20
Kooktijd 10
Snijd de blauwe bessen in kwartjes, snipper de ui, pers de citroen, was de witlof en hak de cashewnoten grof.
Breng een steelpan met water aan de kook en pocheer hierin de kip tot deze gaar is (ongeveer 12 minuten)
Haal de kip uit de pan en laat op een bord afkoelen.
Snijd de kip in kleine blokjes.
Meng in een kommetje de mayo, citroensap, kerriepoeder, peper en zout.
Roer hier kip, blauwe bessen en ui doorheen.
Snijd het harde uiteinde van de witlof en haal de bladeren uit elkaar.
Leg de de witlof blaadjes op een mooie serveerplaat en schep op elk
blaadje 1 eetlepel van de kip-kerrie salade.
Garneer met de cashewnoten en eventueel nog met wat kerriepoeder.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Myra
Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.
ik kan dit recept niet printen. Link werkt niet.