Speciaal voor jullie maakten we een filmpje van de bereiding:
Zoete aardappel-rucola stamppot
Het licht pittige van de rucola combineert perfect met de zoete aardappel en spekjes. Een stamppotje is eigenlijk altijd wel lekker. Wat mij betreft hoeft het daar niet koud en guur voor te zijn. Dit stamppotje van zoete aardappel is echt onwijs lekker en staat binnen 30 minuten op tafel, lekker snel dus voor een doordeweekse dag!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 20
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
Hak de noten grof.
Verhit een pan met ruim water en kook hierin de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.
Verhit een koekenpan, zonder olie, en bak hierin de spekreepjes krokant.
Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan en prak ze met een pureestamper grof.
Schep de rucola en spekjes door de puree.
Verdeel de puree over 2 borden en strooi er de grof gehakte noten overheen.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
hoi team paleo is dit gerecht ook goed als je diabetis type 2 hebt vanwege de hoolhydraten ik weet wel dat het complexe koolhydraten zijn in zoete aardappel maar goed zou graag weten wat jullie er van zeggen gr wilco en karin