Gevulde appels uit de crock-pot
Deze gevulde appels zijn echt pure verwennerij zonder dat je daarvoor veel werk hoeft te verrichten. Makkelijk én lekker, wat wil je nog meer? Een heerlijk gerechtje voor het ontbijt, nagerecht of gewoon als tussendoortje. Deze appels zijn echt altijd lekker. Geen Crock-Pot of slowcooker? Geen nood! Maak dit heerlijke paleo toetje (of ontbijt…) door de appels gedurende 30- 45 minuten in een oven op 220 °C te bakken.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Voor de vulling
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 360
Hak de walnoten grof (eventueel te vervangen door pecannoten).
Boor de appels uit en schil de bovenste kwart van de appels met een schilmes.
Meng kokosbloesemsuiker, rozijntjes, kaneel en walnoten in een kom en vul hiermee de appels (duw de vulling met je vingers naar beneden).
Zet de appels in de Crock-Pot en giet het water op de bodem (ongeveer 1⁄2 cm).
Doe op elke appel een (kleine) eetlepel ghee.
Plaats het deksel op de Crock-Pot en kook in ongeveer 5-6 uur (op de lage stand) tot de appels zacht zijn.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Hoe is dit te combineren met werk in de zorg
Hi Karin,
Ik vermoed dat dat geen probleem moet zijn.
Net zoals altijd kun je gewoon eten, alleen pas je dan je voedingsmiddelen aan op paleo.
Gr, Simone – Team paleo.nl
Hoi Simone,
Ziet er uit al een heerlijk recept maar ik heb geen crockpot.
Als ik dit in de oven wil bereiden,tips omtrent de bak/stooftijd?
Mvg,
Natasja
Hi Natasja,
Ik zou ze dan op 180 graden Celsius in de oven doen.
Vermoedelijk rond de 30 minuten, maar ik zou het vooral goed in de gaten blijven houden!
Gr, Simone