Kleurige salade met tahini-dressing
Wat extra kleur op tafel is altijd leuk, met deze winterse salade spatten de kleuren van je bord! Deze salade ziet er extra feestelijk uit doordat alle groenten in dunne sliertjes zijn. Weer eens wat anders dan de standaard salade met sla. De tahini-dressing en sesamzaadjes maken het feestje echt compleet.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Tahini-dressing
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 5
Schil de wortels en gebruik een spiralizer om er slierten van te draaien.
Was de komkommer en gebruik een spiralizer om er slierten van te draaien.
Snijd de rode kool in dunne reepjes.
Doe de rode kool, wortel en komkommer samen in een grote kom.
Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan (zonder olie) tot ze een lichtbruin kleurtje hebben en beginnen te geuren. Laat ze afkoelen.
Mix de geroosterde sesamzaadjes met de olie, een kneepje citroensap en een snuf zout in de keukenmachine tot een romige dressing.
Meng de dressing naar smaak door de salade.
Garneer met wat extra sesamzaadjes.
De eventuele overgebleven dressing bewaar je in een schone, afgesloten pot enkele weken in de koelkast.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: