We hebben een video gemaakt van de bereiding:
Courgette-spinaziesoep
Alleen al door die geweldige groene kleur krijg je toch meteen zin in dit soepje? Deze soep is perfect als lunch of voorgerecht. Daarnaast is het ook een soepje met goede voedingsstoffen; een mooie manier om wat extra groenten binnen te krijgen. Deze soep kun je zeker gewoon nog een keer verwarmen na de bereiding (alhoewel er dan wel wat voedingsstoffen verloren zullen gaan), dat spinazie niet 2 keer verhit mag worden is achterhaald.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 5
Kooktijd 35
Snipper de ui en het knoflookteentje.
Snijd de courgette in blokjes.
Verhit de koksolie in een pan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
Voeg de courgette toe en bak 10 minuten mee.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe.
Schenk de bouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Giet de kokosmelk erbij en breng op smaak met peper en zout.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: