Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

67 comments

Appel-bananenbrood

Appel-bananenbrood
Broodvervangers, Zoete snacks, Taarten & Cakes, High Tea

Appel-bananenbrood

Spice up je standaard bananenbrood door er eens wat appel en kaneel doorheen te doen! Één van de meest gestelde vragen aan onze Foodie klantenservice is wat er gegeten kan worden in plaats van brood. Natuurlijk is daar als antwoord een salade of allerlei andere lekkere recepten, maar als je toch de structuur en “bite” van brood blijft missen is dit heerlijke bananenbrood wellicht een uitkomst voor je.

Macro's (per portie)

Vetten 54% (13 g)
Eiwitten 9% (5 g)
Vezels 4% (2 g)
Koolhydraten 54% (13 g)
218 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 12

Brood 1

Banaan
3
stuk(s)
Ei
4
stuk(s)
Kokosolie
60
g
Amandelmeel
150
g
Tapiocameel
90
g
Ahornsiroop
2
el
(Wijnsteen) Bakpoeder
1
tl
Vanillepoeder
1
tl
Kaneel
1
tl
Keltisch zeezout
1
snufje
Appel
1
stuk(s)

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 40

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en bekleed een bakvorm met bakpapier (of vet lichtjes in).

2

Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

3

Gooi alles (behalve de appel) in een keukenmachine of blender en mix tot een egaal beslag.

4

Roer tot slot de stukjes appel erdoor en giet in de bakvorm.

5

Bak in ongeveer 30-40 minuten gaar (even testen met een prikker, als die er schoon uitkomt is het gaar).

6

Laat het bananenbrood minimaal 15 min. afkoelen en snijd dan in plakjes.

7

Blijft een paar dagen goed in de koelkast en is ook prima in te vriezen.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

67 gedachten over “Appel-bananenbrood”

    • Hoi Alny, dit durf ik eigenlijk niet te zeggen. Maar het is zonde als het mislukt, want de temperaturen en baktijd zijn dan wel anders denk ik. Ik zou het gewoon in de oven doen!

      Beantwoorden
    • tapioca en arrowroot zijn, in tegenstelling tot wat willemijn beweerd, wel hetzelfde

      Beantwoorden
      • Ik heb het aan Sjannet, gevraagd zij heeft dit recept gemaakt namelijk!

        Beantwoorden
        • Als je op de site van Paleo kijkt, dan kun je tapioca gewoon vervangen door arrow root. Zijn beide bindmiddelen. Tapioca is bijna nergens meer te krijgen.

          Beantwoorden
          • paleo-store.nl heeft het, is variant tapioca meel wat je echt als meel kunt gebruiken

          • Als er een toko in je buurt is, vind je het daar altijd… kost een paar cent

  1. Hi,

    Ik ben meteen begonnen. Lijkt me een heerlijk recept. Ik heb alleen geen tapiocameel. Kan het ook zonder, of met een vervanging?

    Beantwoorden
  2. En wat kan je in plaats van amandelmeel doen, mijn dochter is hier allergisch voor heeft een allergie voor pinda’s, amandelen en hazelnoten.

    Beantwoorden
    • Lastig, niet Paleo zou ik speltmeel proberen. Kokosmeel kan ook maar dat gaat absoluut niet met deze verhoudingen.

      Beantwoorden
      • Wat de notenallergie betreft: Quantum Allergy kan je helpen om van deze allergie af te komen.
        Ik weet niet waar je woont maar kijk eens bij Quantum Touch Alkmaar daar kun je meer informatie vinden.
        Zeker de moeite waard om te doen. Mocht je in de buurt van Someren wonen wil ik je wel meer informeren.

        Beantwoorden
  3. Kan de tapioca ook door bijvoorbeeld maïzena of iets dergelijks worden vervangen voor de binding?

    Beantwoorden
    • Het is niet hetzelfde als maizena, maar je kunt het altijd proberen!

      Beantwoorden
      • Ik heb het gedaan met maizena en een klein beetje spelmeel wat ik nog had staan: ERRUG LEKKER!!

        Beantwoorden
  4. Dit is echt een van de lekkerste bananenbroden die ik tot nu toe gemaakt heb. Ik had bezoek en zette ze een ‘plakje cake’ voor. Ze vonden het heerlijk! Ik heb gelukkig het meeste in de vriezer gedaan 😉

    Beantwoorden
  5. Hi, ik ken tapioca niet. Waar kan je dat haken?
    Dank je voor het recept! Ik maak voor mijn zoontje al tijdje zelf dit soort gezonde koek en hij vind het heerlijk ? en ik ook.
    Groetjes Esther

    Beantwoorden
  6. Hi, wat een heerlijk recept! Maat even een vraag, na 50 min en een bruine bovenkant is dit brood nogsteeds niet gaar…. Hoe kan dat? Ik heb alle verhoudingen exact zoals t recept gebruikt…

    Beantwoorden
    • Soms verschillen ovens ook vaak met elkaar. Wat je de volgende keer kunt doen is er langer in laten staan en de bovenkant afdekken.

      Beantwoorden
  7. ik had al gevraagd wat tapioca is maar nog steeds geen antwoord op gekregen.
    helaas maar misschien lukt het nu wel

    Beantwoorden
    • Tapioca is een hoofdzakelijk smaakloos zetmeelrijk ingrediënt, gemaakt van bewerkte en gedroogde cassavewortel en wordt gebruikt bij het koken.

      Beantwoorden
        • Hee Kathy,

          Eindelijk het antwoord hier 🙂

          Wanneer je het hebt over tapiocameel wordt eigenlijk tapiocazetmeel bedoeld. Het is het zetmeel van de cassavewortel (dus niet het meel van de gehele wortel). Cassavemeel is het meel van gehele cassavewortel, dus niet alleen het zetmeel.

          Je kunt tapiocazetmeel en cassavemeel niet door elkaar vervangen in een recept! Tapiocazetmeel bindt veel sneller dan cassavemeel en zorgt dus voor een droger resultaat.

          Meer info: https://www.eetpaleo.nl/tips-trucs/tapioca-vs-arrowroot/

          Is je vraag nu beantwoord? 🙂

          Beantwoorden
  8. Gebruik je tapioca meel, blokjes, parels…?? er zijn zoveel soorten tapioca. Vorige keer bakte ik het met tapiocablokjes maar dat bleek geen succes.

    Beantwoorden
    • Sorry, stond er niet duidelijk bij. Meel. Van blokjes kan je het niet maken denken ik 😉

      Beantwoorden
  9. Het lijkt mij een geweldig recept!
    Echter eet ik geen amandelen en geen kokos. Is er een mogelijkheid tot vervangen?

    Groet, annewieke

    Beantwoorden
    • Dat word lastig Annewieke, misschien moet je eens googelen naar een lekker en gezond recept. Wij maken eigenlijk vrijwel alles met amandelmeel en kokos.

      Beantwoorden
  10. Wat jammer! Gisteren gemaakt dacht lekker. ik heb mij aan het receptuur gehouden
    . Nu blijkt dat ik hem heel droog vind. brood blijft in mijn keel hangen. hebben hier meer mensen last van? Zou je er meer kokosolie kunnen toevoegen of amandelmelk. Zodat hij smeuïger blijft na het bakken?

    Beantwoorden
    • Hallo Petra,
      een recept dat ik gebruik voor bananenbrood heeft als ‘geheim’ ingrediënt 100 ml suikervrije appelmoes als toevoeging. Verder is het superlekker om de plakjes bananebrood op te bakken in de koekenpan, in de kokosolie. Lekker een krokant korstje en niet meer droog.

      Beantwoorden
  11. Als extra doe ik : gedroogde abrikozen laten wellen en ik kleine stukjes knippen. deze door het meel doen : extra zoet en lekker

    Beantwoorden
  12. Hoe, groot is de bakvorm. Waarin je het bakt? Is 24×13,5, goed.

    Beantwoorden
  13. Hoe, groot is de bakvorm. Waarin je het bakt? Is 24×13,5, goed.

    Beantwoorden
  14. Mijn bananenbrood blijft nattig van binnen, enig idee hoe dat kan?

    Beantwoorden
  15. Ik maak mijn appel/bananen brood van boekweitmeel, weet niet of dat ook paleo is, maar lukt altijd en is heerlijk.
    voor een kleine cake of 8 muffins;

    150gr boekweitmeel
    bakpoeder
    kaneel / koekkruiden
    vanillepoeder
    (dit eerst lekker mengen)
    2 eieren
    2 rijpe bananen prakken met vork
    2 appels in stukjes
    handje rozijnen
    50 gr. grasboter of gebruik kokosolie
    30 minuten op 190 graden

    Beantwoorden
  16. Hij staat in de oven! Ik had alleen niet zo heel veel amandelmeel meer, dus heb dit vervangen voor 100 gram amandelmeel en 50 gram kokosmeel. Kaneel had ik ook niet, dus dat zijn speculaaskruiden geworden en bij de appel heb ik nog wat rozijntjes toegevoegd. Bakpoeder was bij mij baking soda. Ben benieuwd!

    Beantwoorden
  17. Zojuist gemaakt en geproefd. Heerlijk maar zonder appel en kaneel. Is wel heel machtig dus ik ga de vriezer vullen en later nog een keer genieten?

    Beantwoorden
  18. Ik ben allergisch voor tapiocameel. Kun je het vervangen door gebroken lijnzaad ? Zo ja welke hoeveelheid?

    Beantwoorden
    • Hi Kaatje,

      Je kunt het dan het beste 1 op 1 vervangen met arrowroot.

      Gr, Simone -Team paleo

      Beantwoorden
  19. Ik kan tapiocameel niet vinden maar wel tapiocazetmeel…kan ik die gebruiken?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  20. Heb zojuist deze bananenbrood gemaakt en ook al een stukje geproefd. Het smaakte heerlijk.

    t is lekker smeuig..

    Beantwoorden
  21. Vandaag bananenbrood gebakken. Heerlijk van smaak. Een aanrader vooral als je pas begonnen bent met paleo levensstijl.

    Beantwoorden
  22. Erg lekker! Ik laat de honing weg i.v.m. diabetes, maar ik mis het niet. Is onze favoriet geworden. De helft in blokjes in de koektrommel en de helft in de koelkast. Maar het is met een paar dagen op…

    Beantwoorden
    • We gebruiken voor bananenbrood normale bananen.

      Gr, Simone – Team paleo.nl

      Beantwoorden
  23. Hi,

    ik heb net mijn bananenbrood gemaakt. Hij is erg lekker en de kinderen vinden hem ook heerlijk. Dus een echte aanrader.

    Beantwoorden
    • Hi Kim,

      Vanillepoeder wordt verkocht in twee varianten. De een bevat alleen het merg van vanillestokjes en is daardoor duurder. De tweede bestaat uit gemalen vanille, dus stokjes en merg.

      Groetjes, Myra Team Paleo

      Beantwoorden
  24. In hoeveel stukken moetje het brood snijden? Naar verwachting 8/10?

    Beantwoorden
    • Hi Claudia,

      Snijd ongeveer sneetjes tussen de 1 en 2 centimeter.

      Groetjes Myra Team Paleo

      Beantwoorden
    • Hoi Els,

      Hier een link waar je kan lezen hoe je eieren kunt vervangen; klik hier.

      Groetjes, Myra Team Paleo

      Beantwoorden
  25. Tapiocameel is te koop bij Aziatische supermarkten/winkels. Misschien de toko bij jou in de buurt.
    Marga

    Beantwoorden
  26. Ik heb geen tijd om de cake in te vriezen want hij wordt ook het bezoek zeer gewaardeerd. Echt ideaal bij een kop koffie of thee.

    Bedankt

    Beantwoorden
  27. Hoe groot is de bakvorm ik heb namelijk diverse maten staan

    Beantwoorden
    • Een cakevorm van 25 cm is hier prima voor te gebruiken 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.