1-Pansgerecht met kalkoen
Deze heerlijke en gezonde maaltijd voor doordeweeks maak je gewoon in 1 pan. Wat ons betreft is dit maaltje een win-win-win situatie; weinig afwas, lekker én gezond. Wat wil je nog meer? Veel groenten; check, veel kleur; check. Varieer met de groenten en vervang de kalkoen eens door kip.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 10
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette en wortels in blokjes. Snijd vervolgens de kalkoenfilet in reepjes.
Smelt de kokosolie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak rondom bruin.
Voeg de groenten toe en roerbak tot deze gaar zijn.
Breng op smaak met basilicum, oregano, zout en peper.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
Hallo,
Ik ben al een paar maanden bezig met Paleo op aanraden van een collega.
Ik eet meestal groenten in de wok met wat vis of vlees. Soms gebruik ik pasta van konjac. Ik gebruik altijd kokosolie, nu las ik deze week dat dat helemaal niet zo gezond is. Het staat in een artikel in EOS.
Vriendelijke groeten,
Leen
Wat is pasta van konjac?
Dat lijkt me geweldig
De Recepten zijn super !!!
Heerlijk recept!! Wegens uien allergie deze weg gelaten men dan nog, heerlijk!!
Ik heb dit 1 pansgerecht met kalkoen (kip) gemaakt en we hebben ervan gesmuld. Top????
Dankbaar voor de heerlijke recepten
Hartegroet Alice
Haricots verts zijn toch peulvruchten?
Hoe past dat in paleo?
Hoi Rob,
Bedankt voor je berichtje.
Technisch gezien zijn haricots verts peulvruchten, maar ze bevatten veel minder antinutriënten dan hun soortgenoten.
Ze bevatten relatief weinig lectines en fytaten, terwijl ze wel rijk zijn aan voedingsstoffen zoals vitamine C, mangaan en chlorofyl. Ze vormen dus een voedzame en Paleogeschikte voedselbron.